BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 31 oktober 2010

Bild vs Rörlig Bild

Foto är väldigt populärt nuförtiden, speciellt bland tjejer. Men visst finns de killar också, jag gillar tex foto, jag tycker att förutsättningen är att man har en bra kamera, som kan fota på långt håll, och att man kan redigera snyggt, det är likadant med film. Vad gör ett foto snyggt? Vad gör en film snygg?
Här tycker nog många att det är stor skillnad på film och foto, många tror nog att en film handlar om ett manus med skådespelare osv, visst, det är en del av film, men inte allt. En bild har många betydelser, men tänk då en rörlig bild, med musik, med kanske text, med ljud, med olika ljussättningar osv. Filmer är väldigt olika, och många är faschinerande, medans många filmer bara är , vanliga, komedier, som bara handlar om skådespelarna och innehållet, många filmer handlar inte om kameravinkeln, eller ljuset, eller ljudet.
Många gamla filmer, har jag lagt märke till, använder mycket mer kamera-kreativitet, vi kan ta Alien från 1979, allting är epic i den filmen. Det är mycket kameraarbete i den filmen, Det tar några minuter innan den första börjar prata i filmen, säkert 5 minuter, och den är ändå spännande redan då, det är något magasikt,
Se filmen, tänk på varje liten bild du ser, och känn mystiken,,, skådespelarna är hur bra som helst, Allihop!
Oj nu känner jag att detta går över till en filmrecension, men hehe, det var inte meningen, försöker nog säga att, många som fotar, ser inte film som något, fint, och som har en mening, och budskap, osv, en film har kanske inte allt det egentligen jag håller med, men dom som har det, många av dom, e bra. och när man läser om hur det är gjort, och hela storyn, och så mycket jobb dom har lagt ner, det e filmmagi, jag älskar film!

1 kommentarer:

Hogge sa...

Film är skit för att man inte kan hoppa över allt man inte pallar se för då missar man saker som händer. Är foton fula kan man bara kolla på nästa ist. Foto <3 Film </3